HTML

Windows Install

Windows és a hozzá tartozó programok telepítésének menete, tippek és emlékeztetők.

Új mappa létrehozása gyorsbillentyűvel a Windows Intézőben

2007.03.25. 13:44 keepcop

...avagy amit a Microsoftnak több mint 10 éve nem sikerült megvalósítania. Egy Microsoft blogon az egyik fejlesztő az Alt + F (File) + W (New) + Enter-t javasolta, de ez inkább arra hasonlít, mintha Playstation emulátorral Mortal Kombateznénk, nem?

Szóval a valódi megoldás egy kis program feltelepítése, amellyel tetszőleges hotkeyt (pl. Ctrl + Shift + N) állíthatunk be a könyvtár létrehozásához. Apró szépséghiba, hogy ezt a billentyűkombinációt más programokban nem tudjuk majd használni, érdemes tehát valamilyen ritkán használtat választani (választhatunk olyat is, amelyik a Windows billentyűt tartalmazza).

A progi az mdAxelerator névre hallgat, letölthető innen. Már évek óta az 1.0 beta a legújabb verziója, ennek ellenére a céljára tökéletes alkalmas és nem tűnik bugosnak sem.

Update: a Ctrl + Shift + N a összeakad a Photoshoppal (új réteg létrehozása), ezért érdemesebb lehet Win + N-t választani.

Update2: vagy bepipálni a "Send hotkey to foreground window" beállítást és akkor a Ctrl + Shift + N is jó.

Szólj hozzá!

Címkék: fájlrendszer intéző

A bejegyzés trackback címe:

https://winstall.blog.hu/api/trackback/id/tr1450706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása